Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای‌ عالی حفاظت محیط زیست در نشست اخیر خود که به ریاست رییس جمهور تشکیل شد، با ارتقاء سطح حفاظتی منطقه شکار ممنوع شیرکوه تفت و منطقه شکار ممنوع کمکی بهاباد در استان یزد به پناهگاه حیات وحش موافقت کرد.

به گزارش ایسنا – منطقه یزد، با اضافه شدن این دو منطقه جمعاً به وسعت 116 هزار هکتار به شبکه مناطق چهارگانه تحت مدیریت محیط زیست، تعداد مناطق چهارگانه محیط زیست استان یزد به 10 منطقه افزایش یافته که در مجموع 10.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 درصد مساحت خاک استان را به خود اختصاص داده است.

پناهگاه حیات‌وحش شیرکوه

منطقه شیرکوه با مساحتی در حدود 51 هزار هکتار در جنوب غربی شهر یزد(مرکز استان) قرار دارد، بخش اعظم این منطقه در حوزه شهرستان تفت و بخش‌های کوچکی از آن در حوزه شهرستان‌های یزد و مهریز واقع شده است.

  کوهستان شیرکوه تنها منبع پایدار تأمین بخشی از آب حوزه یزد- اردکان و مهریز است. کوهستان شیرکوه به عنوان یکی از مهم‌ترین ارتفاعات مرکزی ایران، حائز ارزش‌های فراوانی در زمینه های مختلف زیست محیطی و گردشگری است و از مهم‌ترین دلایل تداوم حیات در دشت‌های پیرامونی به ویژه دشت یزد- اردکان، تاثیرات شگرف این کوهستان و تعدیل شرایط سخت کویری پیرامونی است.

سازندهای آهکی شیرکوه به لحاظ جذب بارش در تغذیه سفره های آب زیرزمینی و نمود و تداوم چشمه‌های کارستیک و ارزشمندی همچون غربالبیز، تامهر و غیره نقش مهمی ایفا می‌کنند.

بر طبق آخرین مطالعه در خصوص فلور یزد در این استان تعداد 875 گونه شناسایی شده است که با شناسایی 610 گونه در شیرکوه، به عبارتی نزدیک به 70 درصد فلور یزد در کوهستان شیرکوه مشاهده می‌شود. این نسبت بالا در سطحی بسیار محدود نسبت به کل سطح استان، نشان از غنای بالای گونه‌ای در این منطقه دارد.

این اعداد و ارقام به خوبی اهمیت کوهستان شیرکوه را بلحاظ پوشش گیاهی طبیعی و دارای ارزش حفاظتی بیان می‌کند و جای هیچ گونه شک و شبهه‌ای بر ضرورت حفاظت جدی از این کانون تنوع زیستی و بوم زادی ایران باقی نمی‌گذارد.

سلسله جبال شیرکوه از قدیم تاکنون محل امن و مناسبی برای انواع حیوانات وحشی بوده است. عوارض محدود کننده طبیعی مانند پرتگاه‌ها، نقاط بسیار صعب العبور، مراتع انبوه، وجود دهها چشمه و رودخانه فصلی، مناطق پوشیده از برف در اغلب ماه‌های سال، ‌عدم دسترسی آسان به بعضی مناطق و عوامل دیگر باعث شد تا محل بسیار مناسبی برای زاد و ولد حیوانات وحشی خصوصاً کل و بز و قوچ و میش وحشی فراهم شود.

علاوه بر گونه‌های معمول اکوسیستم‌های کوهستانی نظیر کل و بز، قوچ و میش، پلنگ و غیره دارای گونه‌های جانوری با خاستگاه ارتفاعات البرز و زاگرس است که حفظ آنها به دلیل ارزش تفسیری از دوره‌های مختلف زمین شناسی الزامی است.

بررسی‌های انجام شده توسط گروه پژوهشی جونده شناسی دانشگاه فردوسی مشهد بر روی جوندگان، خرگوش‌سانان و حشره‌خواران معرف اهمیت جغرافیای زیستی، فیلوجغرافیایی، فیلوژنتیک و باستان جانورشناسی منطقه است.

بدیهی است که ایجاد تغییرات، ‌تجاوز و افراط در بهره‌برداری غیر اصولی از اکوسیستم‌های طبیعی در گذشته، تعدد جاده‌های آسفالته و قطع کریدورهای وحوش، ‌زمینه‌های انقراض و تهدید نسل برخی از گونه‌های جانوری و گیاهی را فراهم آورده است و در حال حاضر تنها با حفاظت اصولی از این منابع خدادادی و اعمال مدیریت صحیح می توان به نجات برخی گونه ها دست یافت.

پناهگاه حیات وحش کمکی بهاباد

منطقه کمکی بهاباد با مساحت حدود 65 هزار هکتار، اراضی بکر و دست نخورده شمال شهرستان بهاباد و جنوب غربی شهرستان اردکان را شامل می شود که به دلیل وضعیت خاص توپوگرافی، بکر بودن منطقه و عدم تغییر و تحول اساسی در رویشگاهها و چشم اندازهای طبیعی منطقه حائز اهمیت می باشد.

وجود غذا، آب و پناه مناسب در کنار حداقل تعارضات در منطقه امکان زیست گونه‌های شاخص و ارزشمندی نظیر قوچ و میش، کل و بز، یوزپلنگ آسیایی، پلنگ، جبیر و انواعی از پرندگان و خزندگان را فراهم آورده است.

پوشش گیاهی منطقه مزبور با توجه به میزان بارش، وضعیت خاک و ناهمواریها در تنوع و تراکم متغیر می باشد. این منطقه، طبق تقسیم بندی جوامع گیاهی ایران و بر اساس تقسیمات آب و هوایی جزء منطقه ایرانی تورانی محسوب می شود. از گیاهان عمده منطقه می توان به درمنه، قیچ، تاغ، اسکمبیل، پدن، رندوک، بنه، کاروانکش، علیجون و غیره اشاره کرد.

زیستگاه‌های یوزپلنگ در حوزه منطقه حفاظت شده کوه بافق، شکار ممنوع آریز و پناهگاه حیات وحش دره انجیر به صورت نواری با امتداد شمالی – جنوبی واقع شده است و در جهت شرق زیستگاههای آزاد گسترده و مساعدی برای این گونه وجود دارد و پس از این زیستگاههای آزاد، پناهگاه حیات وحش نایبندان که خود از بهترین زیستگاههای یوزپلنگ می باشد قرار گرفته است.

به طور قطع ارتباط جمعیت های کوه بافق تا دره انجیر با زیستگاه بزرگ نایبندان می تواند از طریق منطقه کمکی برقرار شود.

گفتنی است؛ در چند سال اخیر چند مورد حضور یوزپلنگ دراین منطقه به ثبت رسیده است.


انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال حفاظت محیط زیست رییس جمهور شاخص گردشگری یزد قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۷۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر گونه بغل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو ممنوع است

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه ارتباط مستقیم رئیس پلیس راهور فراجا با مردم امروز در مرکز نظارت همگانی فراجا ۱۹۷ برگزار شد.

سردار سید تیمور حسینی رئیس پلیس راهور فراجا در این دیدار مردمی به مسائل و مشکلات مردم پرداخت.

رئیس پلیس راهور فراجا در خصوص بیشترین مطالبات مردم در این جلسه مردمی اظهار داشت: بیشترین مشکلات بیان شده از سمت مردم شماره گذاری خودروها و تخلفات آموزشگاه‌های رانندگی بوده است.

سردارحسینی تصریح کرد: روال همیشگی و مرسوم این هست که مسوولان فراجا در ۱۹۷ به مشکلات طرح شده مردم رسیدگی کرده و یکی از کارهای خوب است.

وی گفت: امروز بیش از ۱۳۰ نفر به دلایل مختلف به ۱۹۷ مراجعه کردند که مهمترین مطالبات و در خواست مردم، آموزشگاه‌های رانندگی، اعتراض به فرآیند پیگیری تصادفات و جریمه رانندگی بود؛ نکته مهم این بود که در جرایم رانندگی هیچکدام جریمه اشتباهی نبود؛ بلکه درخواست بخشش بوده است.

رئیس پلیس راهور فراجا در خصوص نور چراغ ها گفت: نور چراغ ها باید تلفیقی از زرد و سفید باشد و چراغ فابریک خودروها از شرایط استاندارد برخوردار است.

وی در خصوص بعل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو گفت: نصب هر گونه نوشتار یا برچسب بر روی شیشه ها و بدنه خودرو ممنوعیت دارد و تنها استثنا برای خودروهایی که مربوط به بخش های تجاری و اقتصادی که با گرفتن مجوز با ابعاد مشخص نسبت به درج نوشته اقدام داشته باشند موردی ندارد و در غیر این صورت هر گونه تصویر و نوشته ممنوعیت دارد.

کد خبر 6092881

دیگر خبرها

  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • هر گونه بغل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو ممنوع است