Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، موسی شمسایی در نشست با جمعی از خبرنگاران شهرستان به مناسب روز جهانی تنوع زیستی در پاسگاه محیط بانی بادگز، افزود: از سال ۹۸ منطقه شیرکوه تفت به عنوان پناهگاه حیات وحش ارتقاء یافت که متأسفانه در سال گذشته با وجود ممنوعیت، مجوز برداشت معدن صادر شد که راه به جایی نبرد ولی هر لحظه زنگ خطر دست درازی به این طبیعت و حیات وحش وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی شیرکوه تفت را یکی ارزشمندترین کوهستان های کشور عنوان کرد و ادامه داد: این کوهستان تأثیر زیادی برجوامع انسانی دارد به گونه ای که ۷۰ درصد جمعیت استان یزد در شهرستان هایی نظیر تفت، یزد و مهریز تحت تأثیر کوهستان شیرکوه و پیرامون آن قرار دارند.

رییس محیط زیست تفت اضافه کرد: کوهستان شیرکوه نقش مهمی در تأمین آب های زیر زمینی استان دارد و حتی منابع آبی دشت یزد- اردکان را تغذیه می کند.

وی تصریح کرد: از ۸۶۰ گونه گیاهی به ثبت رسیده در استان یزد ۶۵۰ گونه در کوهستان شیرکوه تفت قرار دارد؛ یعنی این کوهستان ۸۰ درصد گونه های گیاهی استان را در خود جای داده است که ذخیره گاه گونه های گیاهی استان و به لحاظ تنوع زیستی گونه ها سرآمد است.

شمسایی با بیان اینکه گونه های مختلف جانوری نظیر گربه سانان و علف خواران در شیرکوه زندگی می کنند، اظهار داشت: این کوهستان پتانسیل گونه زایی دارد و توانسته گونه ای به نام زیباموش شیرکوه را منحصر به خود ثبت کند.

سگ های ولگرد معضل بزرگ محیط زیست

رییس محیط زیست تفت گفت: دلیل افزایش سگ های ولگرد خود ما انسان ها هستیم که به رفتار احساسی به حیوانات رو آورده ایم و تصمیم گیری های احساسی انجمن های حامی حیوانات زنگ خطر بزرگی است.

وی ادامه داد: نظم طبیعی جمعیت سگ ها به دو دلیل کاهش عوامل حذف سگ ها و زیاد شدن حامیان آنها به هم خورده است و عواقب آن حیوان گزیدگی و افزایش بیماری های هاری و دیستمپر است.

شمسایی با بیان اینکه هاری و دیستمپر، بیماری مشترک همه پستانداران اعم از حیوان و انسان هست، افزود: یکی از دلایل کاهش پلنگ ها در ایران سگ های ولگرد هستند، چراکه با افزایش جمعیت سگ ها، پلنگ ها به شکار سگ های ولگرد گرایش پیدا می کنند و بیماری هاری و دیستمپر به آنها منتقل شده و از بین می روند.

وی ادامه داد: شواهدی وجود دارد که نشان می دهد جمعیت پلنگ ها در کوهستان شیرکوه کم شده است چراکه جمعیت گراز ها و گرگ ها زیاد شده است و این دو حیوان با انسان ها تعارض دارند به گونه ای که گرازها به محصولات کشاورزی و گرگ ها به محصولات دامی آسیب می رسانند.

این مقام مسوول با بیان اینکه جمعیت احساسی حامی سگ های ولگرد باید به سمت حفاط از طبیعت و محیط زیست بروند، افزود: از زمانی که سگ ها با انسان ها تعامل کردند دیگر جایگاهی در محیط زیست ندارند چون حیوان اهلی شده اند.

وی با بیان اینکه در کشورهایی مثل کانادا و انگلیس جمعیت حامی سگ ها، با زنده گیری و عقیم کردن آنها عکس سگ را منتشر می کنند و می خواهند اگر کسی سرپرستی آن را طی یک مدتی می پذیرد اعلام کند وگرنه آن را معدوم می کنند.

تصرف چشمه ها مشکل دیگر زیست محیطی تفت

رییس محیط زیست تفت گفت: یکی دیگر از مشکلات زیست محیطی در شهرستان تصرف چشمه های آبی است که آب حیات وحش را تأمین می کردند و این حق آبه طبیعت بوده است.

وی یکی از اثرات تصرف این چشمه ها را بلند شدن ریزگردها به محض وزش باد عنوان کرد و افزود: کاهش رطوبت خاک حاصل از این چشمه ها یکی از دلایل گرد و خاک است.

شمسایی به کاهش آلایندگی واحدهای صنعتی در شهرستان هم اشاره کرد و گفت: با نظارت مستمر و حضور در این واحدها، اقدامات لازم برای جلوگیری از آلودگی هوا صورت گرفت.

وی تصریح کرد: باید پذیرفت که ذات کارخانه کاشی، گرد و خاک است و متأسفانه در جانمایی شهرک های صنعتی در شهرستان تفت دقت لازم صورت نگرفته است.

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری تفت در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها مهریز کوهستان شیرکوه یزد سازمان حفاظت محیط زیست یزد تفت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مهریز کوهستان شیرکوه یزد سازمان حفاظت محیط زیست مهریز کوهستان شیرکوه یزد سازمان حفاظت محیط زیست یزد تفت کوهستان شیرکوه رییس محیط زیست سگ های ولگرد شیرکوه تفت چشمه ها گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۰۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلاناریا ؛ این موجود توانایی بازرزایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)

عصر ایران - پلاناریا (Planaria) یا کرم های مسطح پلاناریایی موجوداتی بسیار ابتدایی هستند زیرا فقط یک دستگاه عصبی نردبانی مانند دارند. پلاناریا بر اساس اکوتیپ خود طبقه بندی می شود زیرا گونه هایی وجود دارند که در زیست بوم های خشکی، زیست بوم های آب شیرین یا در زیست بوم های دریایی زندگی می کنند. این که چند گونه پلاناریا در سراسر جهان وجود دارد، نامشخص است.

پلاناریا گوشتخوار است و از انواع بی مهرگان کوچکتر مانند میگو و کک های آبی در زیستگاه های آبی یا دیگر کرم های کوچک تغذیه می کند. برخی از گونه های بزرگتر ساکن خشکی از کرم های خاکی نیز تغذیه می کنند. آنها به دور طعمه خود پیچیده و با ترشح نوعی مخاط آن را حل می کنند.

گونه های پلاناریا ممکن است جنسی و/یا غیرجنسی باشند. پلاناریای جنسی هرمافرودیت – دارا بودن هر دو اندام تناسلی نر و ماده – است و توانایی تخم گذاری دارد. به عنوان شکلی از تولیدمثل غیرجنسی، پلاناریا پس از آسیب دیدگی و جدا شدن یک قسمت از بدن خود توانایی شگفت انگیزی برای باززایی و شکل گیری دو موجود مستقل دارد.

اندازه پلاناریا می تواند بسیار متفاوت باشد به طوری که برخی از گونه های آب شیرین مانند Dugesia از چند میلیمتر پس از خروج از تخم تا یک سانتیمتر در زمان بالغ شدن رشد می کنند. برخی گونه های ساکن خشکی مانند Australoplana می توانند تا 4 سانتیمتر رشد کنند. پلاناریا می تواند بدن خود را گسترش داده و جمع کند و سلول های این موجود می توانند در زمان کمبود غذا کوچک شوند، از این رو، اندازه گیری دقیق آن دشوار است.

توانایی شگفت انگیز پلاناریا در باززایی خود توجهات بسیاری را به سوی این کرم مسطح جلب کرده است. در برخی موارد مستند، باززایی حتی از تکه یک دویستمی جدا شده از بدن اصلی صورت گرفته است. اگر سر پلاناریا از بدن جدا شود، قسمت سر یک دم جدید را شکل خواهد داد و در قسمت بدن جدا شده نیز یک سر جدید رشد می کند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کرم سر چکشی: بی رحم، جاودان و عجیب! (+فیلم و عکس)

دیگر خبرها

  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • پلاناریا ؛ این موجود توانایی باز زایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)
  • پلاناریا ؛ این موجود توانایی بازرزایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)
  • سلاجقه: حدود ۶۰میلیون مترمکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • مبارزه با آفت برگخوار ذرت و تمهیدات لازم برای برداشت گندم اُرزوئیه
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان